Forum platformy nc+ :: forum HD

Wróć   Forum platformy nc+ :: forum HD > nc+ > Archiwum > Archiwum n > n sprzęt i n usługi

n sprzęt i n usługi Archiwum

 
 
Narzędzia wątku
  #1  
Stary 2012-08-12, 12:59
Maniutek882 jest offline
junior
Rejestracja: 08 2012
Postów: 1
Maniutek882 is an unknown quantity at this point
Domyślnie cykiczne wyłączanie się na baiałym dekoterze

Witam
Proszę o pomoc, a mianowicie jestem posiadaczem n multiroom od 2,5 miesiąca , czarny dekoder ok działa zaś biały za każdym razem muszę aktywować tzn. wejść w ustawienia , zrobić domyślne następnie następnie odczekać aż się pokaże obraz i wejść w ustawienia internet wklepać ip oraz bramę domyślną i wówczas chodzi ok do momentu wyłączenia dekodera po wyłączeniu go i włączeniu wszystko na nowo gdyż pojawia się biały ekran z błędem. Dzwoniłem do "fachowców"n na infolinii chyba 100 razy za każdym razem podaj mi co mam zrobić tzn. (tak iak wyżej) dodam że połączenie jest na skrętce skrosowanej 100% sprawna dekodery wymieniane powtórnie na nowe więc na 100% sprawne, ip wstukiwane przeróżne oczywiście podawane z infolinii od "fachowców".
Proszę o pomoc bo mnie już szlag zaczyna trafiać, abym za każdym razem włączając biały dekoder miał rozpoczynać od konfiguracji.
  #2  
Stary 2012-08-12, 14:04
Paweł_nc+ jest offline
nc+ przedstawiciel
Rejestracja: 06 2012
Paweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond reputePaweł_nc+ has a reputation beyond repute
Domyślnie

@Maniutek882 zapraszam do kontaktu na skrzynkę doradca@n.pl, zgodnie z info z mojej sygnatury (nie zapomnij o nicku z forum).
__________________
Jeżeli potrzebujesz pomocy moderatora\przedstawiciela_nc+, zachęcamy do kontaktu poprzez skrzynkę e-mail doradca@info2.ncplus.com.pl. W treści opisz problem a także podaj dane do weryfikacji (numer umowy/Abonenta lub PESEL oraz imię i nazwisko właściciela kontraktu). Z kolei w temacie wiadomości wpisz swój nick. Dołożymy wszelkich starań, abyś otrzymał odpowiedź najszybciej jak to tylko możliwe.
Pamiętaj koniecznie o zachowaniu ciągłości korespondencji!
  #3  
Stary 2012-09-01, 10:29
De_Mola jest offline
junior
Rejestracja: 09 2012
Postów: 1
De_Mola is an unknown quantity at this point
Domyślnie

Chciałbym dodać że mam identyczny problem. Aby biały dekoder działał, należy przywrócić ustawienia domyślne. A jak ten problem rozwiązać ?
  #4  
Stary 2012-09-01, 15:11
sebul jest offline
junior
Rejestracja: 06 2010
Postów: 20
sebul is an unknown quantity at this point
Domyślnie

Zamieniłem dekodery miejscami i póki co jest ok, może to komuś pomoże.

Ostatnio edytowane przez sebul : 2012-09-01 - 17:08
  #5  
Stary 2012-09-01, 15:15
Piotrek_nc+
Guest
Postów: n/a
Domyślnie

Musicie skonfigurować połączenie internetowe pomiędzy dekoderami. Napiszcie do mnie na doradca@n.pl i nie zapomnijcie o nicku z forum.
 

Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
EmotikonkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
Kod HTML jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:49.


Powered by vBulletin. Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
X ZAMKNIJ

Serwis ncplus.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies), czyli małych plików umieszczanych na komputerze użytkownika, podczas przeglądania stron www. Ciasteczka używane są do zapisywania informacji w celach reklamowych oraz funkcjonalnych (zapamiętywane są niektóre akcje użytkowników, jak np. zamknięcie okienka promocji wewnętrznej) - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. WIĘCEJ>