Forum platformy nc+ :: forum HD

Wróć   Forum platformy nc+ :: forum HD > nc+ > Archiwum > Archiwum n > n sprzęt i n usługi

n sprzęt i n usługi Archiwum

 
 
Narzędzia wątku
  #1  
Stary 2012-05-16, 10:25
Awatar pspot
pspot jest offline
Member
Rejestracja: 04 2008
pspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond reputepspot has a reputation beyond repute
Domyślnie T-Mobile + Windows 7

Witam,

wczoraj bawiłem się podłączeniem turbodekodera do internetu za posrednictwem laptopa z windows 7 i internetu GSM z T-Mobile (modem USB). Niby miało być wszystko łatwo, a jednak nie było. Rekorder podłączyłem kablem do kompa, w ustawieniach sieci udostępniłem połączenie internetowe dla sieci domowej. Włączyłem internet w kompie. Na rekorderze wszedłem w ustawienia automatyczne sieci: Rekorder połączył się z komputerem, pojawiła się druga plansza że jest sprawdzane połączenie z internetem i.... i nic. Po paru minutach pojawił się komunikat:
BRAK INTERNETU
Sieć została skonfigurowana, ale nie udało się nawiązać połączenia z internetem.
Jeśli jest to wystarczające (np.sieć została skonfigurowana w celu uruchomienia usługi Multiroom Standard HD) wciśnij TAK, aby zachować ustawienia.
Jeśli dekoder powinien łączyć się z Internetem wciśnij NIE aby poprawić ustawienia.

Resetowałem, wsadzałem, wyjmowałem i dalej nic.

W końcu pomogło następujące postępowanie.

1. W kompie rozłączyłem połączenie z internetem, wyjąłem kabel sieciowy,
2. Wsadziłem kabel sieciowy,
3. Wszedłem w ustawienia sieci w rekorderze,
4. Włączyłem automatyczne konfigurowanie sieci,
5. Gdy rekorder rozpocząl testowanie połączenia z internetem, na kompie włączyłem internet (polecenie połącz dla programu obsługującego modem USB), - 6. No i wkońcu pojawiła się zielona plansza informująca o podłączeniu do internetu - nie wiem, DLACZEGO TAK tylko się łączy, a nie chce, gdy przed konfiguracją komp jest już połączony z internetem?

Niestety, gdy przerwałem połączenie z internetem z poziomu laptopa, całą powyższą procedurę musiałem przechodzić jeszce raz żeby internet działał w rekorderze - Pytanie- DLACZEGO TAK? (sprawdzałem w rekorderze, że po ponowym połączeniu z komupterem i prawidłowym skonfuigurowaniu internetu IP było takie samo). To samo gdy wyjąłem kabel sieciowy i potem go z powrotem włożyłem - internetu już nie było w boxe...

Jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie?
 

Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
EmotikonkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
Kod HTML jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:25.


Powered by vBulletin. Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
X ZAMKNIJ

Serwis ncplus.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies), czyli małych plików umieszczanych na komputerze użytkownika, podczas przeglądania stron www. Ciasteczka używane są do zapisywania informacji w celach reklamowych oraz funkcjonalnych (zapamiętywane są niektóre akcje użytkowników, jak np. zamknięcie okienka promocji wewnętrznej) - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. WIĘCEJ>