Forum platformy nc+ :: forum HD

Wróć   Forum platformy nc+ :: forum HD > nc+ > Archiwum > Archiwum n > n sprzęt i n usługi

n sprzęt i n usługi Archiwum

 
 
Narzędzia wątku
  #1  
Stary 2012-01-17, 18:35
marcopolo jest offline
junior
Rejestracja: 12 2011
Postów: 4
marcopolo is an unknown quantity at this point
Domyślnie Jak zainstalować routher netgear WNCE2001

Zakupiłem routher NETGEAR WNCE2001 i nie wiem jak go uruchomić aby moja n-ka odbierała internet.Bardzo proszę o kilka porad.
  #2  
Stary 2012-01-17, 18:55
PawSie jest offline
Senior
Rejestracja: 08 2008
Miasto: Bydgoszcz
PawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond repute
Domyślnie

Trzeba go połączyć z routerem, który podpięty jest do internetu.
Instrukcji nie dołączyli?
  #3  
Stary 2012-01-17, 18:56
M4rKo jest offline
Senior
Rejestracja: 05 2009
M4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond repute
Domyślnie

Cytat:
napisał(a) marcopolo Zobacz post
Zakupiłem routher NETGEAR WNCE2001 i nie wiem jak go uruchomić aby moja n-ka odbierała internet.Bardzo proszę o kilka porad.
Ten NETGAR działa w oparciu o sieć wifi i takowa jest potrzebna. O ile dobrze pamiętam to konfiguracja odbywa się poprzez naciśnięcie jednego przycisku. Jeśłi wystąpią problemy należy zalogować się do urządzenia.

Tu na dole strony masz odnośnik do instrukcji.pdf -> http://www.staci.pl/n/?47,netgear-et...%28wnce2001%29
  #4  
Stary 2012-01-18, 11:17
marcopolo jest offline
junior
Rejestracja: 12 2011
Postów: 4
marcopolo is an unknown quantity at this point
Domyślnie

właśnie nie potrafię połączyć go z routerem tp-link MR 3420
  #5  
Stary 2012-01-18, 12:01
Therion7777 jest offline
Senior
Rejestracja: 09 2009
Miasto: Wrocław
Postów: 2 262
Therion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond reputeTherion7777 has a reputation beyond repute
Domyślnie

WNCE2001 to nie jest router.
A poza tym w dokumentacji wszystko jest ładnie opisane.
__________________
--
N: HBO+nPremium+Filmbox+Cinemax+Picturebox+nSeriale
nc+: HBO+Canal++Filmbox+Cinemax+Picturebox+Seriale+
  #6  
Stary 2012-01-18, 12:29
marcopolo jest offline
junior
Rejestracja: 12 2011
Postów: 4
marcopolo is an unknown quantity at this point
Domyślnie

gdyby tak było to nie prosiłbym o pomoc na forum.
  #7  
Stary 2012-01-18, 13:21
parek64 jest offline
Member
Rejestracja: 12 2008
parek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond reputeparek64 has a reputation beyond repute
Domyślnie

Może mi się uda coś pomóc. Konfigurowałem go do routera bez WPS.
Netgear-a należy podłączyć do kompa kabelkiem sieciowym i zasilanie przez port USB. W komputerze otworzyć przeglądarkę internetową, następnie nacisnąć przycisk na netgearze WPS i odświeżyć przeglądarkę. Po chwili przeglądarka połączy się z Netgearem. A dalej to już wybrać kraj itp, wyświetli się lista dostępnych sieci bezprzewodowych i wybrać swoją łącznie z typem zabezpieczeń w jakiej się nasza pracuje. Po około dwóch minutach netgear powinien połączyć się z siecią. Wszystkie kontrolki świecą na zielono. Odłączyć i podłączyć urządzenie do dekodera N łącznie z zasilaniem przez USB dekodera. Po chwili netgear powinien połączyć się z siecią. Zazwyczaj chwilę to trwa. W dekoderze ustawić połączenie sieciowe i po robocie
__________________
ITI-5720SX/CLRA/CARBO
  #8  
Stary 2012-01-18, 13:47
marcopolo jest offline
junior
Rejestracja: 12 2011
Postów: 4
marcopolo is an unknown quantity at this point
Domyślnie

Cytat:
napisał(a) parek64 Zobacz post
Może mi się uda coś pomóc. Konfigurowałem go do routera bez WPS.
Netgear-a należy podłączyć do kompa kabelkiem sieciowym i zasilanie przez port USB. W komputerze otworzyć przeglądarkę internetową, następnie nacisnąć przycisk na netgearze WPS i odświeżyć przeglądarkę. Po chwili przeglądarka połączy się z Netgearem. A dalej to już wybrać kraj itp, wyświetli się lista dostępnych sieci bezprzewodowych i wybrać swoją łącznie z typem zabezpieczeń w jakiej się nasza pracuje. Po około dwóch minutach netgear powinien połączyć się z siecią. Wszystkie kontrolki świecą na zielono. Odłączyć i podłączyć urządzenie do dekodera N łącznie z zasilaniem przez USB dekodera. Po chwili netgear powinien połączyć się z siecią. Zazwyczaj chwilę to trwa. W dekoderze ustawić połączenie sieciowe i po robocie
Dzięki serdeczne - już działa !!!
  #9  
Stary 2012-01-18, 21:20
rczkkb jest offline
junior
Rejestracja: 01 2012
Postów: 1
rczkkb is an unknown quantity at this point
Domyślnie

super a jak w dekorzedrze ustawic polaczenie sieciowe?
  #10  
Stary 2012-01-18, 21:24
M4rKo jest offline
Senior
Rejestracja: 05 2009
M4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond reputeM4rKo has a reputation beyond repute
Domyślnie

Cytat:
napisał(a) rczkkb Zobacz post
super a jak w dekorzedrze ustawic polaczenie sieciowe?
W TURBO: SETUP-> INSTALACJA -> Ustawienia sieci
 

Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
EmotikonkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
Kod HTML jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:38.


Powered by vBulletin. Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
X ZAMKNIJ

Serwis ncplus.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies), czyli małych plików umieszczanych na komputerze użytkownika, podczas przeglądania stron www. Ciasteczka używane są do zapisywania informacji w celach reklamowych oraz funkcjonalnych (zapamiętywane są niektóre akcje użytkowników, jak np. zamknięcie okienka promocji wewnętrznej) - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. WIĘCEJ>