Forum platformy nc+ :: forum HD

Wróć   Forum platformy nc+ :: forum HD > nc+ > Archiwum > Archiwum n > n sprzęt i n usługi

n sprzęt i n usługi Archiwum

 
 
Narzędzia wątku
  #1  
Stary 2009-06-01, 10:43
Awatar k1nd3r
k1nd3r jest offline
junior
Rejestracja: 05 2009
Miasto: Aleksandrów Kuj.
Postów: 38
k1nd3r is an unknown quantity at this point
Question Przewijanie do tylu ogladanego kanału

Witam nie moge nigdzie znalesc a mam takie pytanko slyszalem ze jest atka opcja ;

Np leci sobie fajny fil ktory zaczyna sie o 21.15 dajmy na to na HBO ja koncze prace i jestem w domu zawsze przed 21 i ktos mi mowil albo gdzies przeczytalem ze jest mozliwosc otworzenia filmu od samego poczatku jezeli film nie trwal dluzej niz 1h czy to jest mozliwe.

Wiem ze moge zaplanowac ngrywanie od tej 21.15 ale chodzi mi bez tego zaplanowania.

Pozdrawiam
__________________
nbox HDTV Recorder
  #2  
Stary 2009-06-01, 10:49
Awatar GDA
GDA jest offline
Senior
Rejestracja: 11 2006
Miasto: 3CiTy
GDA ma wyłączona reputację
Domyślnie

Jest to możliwe pod warunkiem że recorder był włączony na danym kanale,

cokolwiek nie oglądasz jest nagrywane do 1 godz wstecz nazywa się to timeshifting, oczywiście każde przełączenie kanału kasuje dotychczasowy zapis i zaczyna nagrywać na nowo
__________________
TNG "n" R.I.P. 21.03.2013

"nie zrozumiałem oferty, zmigrowałem do CATV UPC i cieszę się HORIZON-em"
  #3  
Stary 2009-06-01, 10:50
Awatar k1nd3r
k1nd3r jest offline
junior
Rejestracja: 05 2009
Miasto: Aleksandrów Kuj.
Postów: 38
k1nd3r is an unknown quantity at this point
Domyślnie

aha dzieki za info juz wlasnie o to mi chodzilo naszczescie sa tacy urzytkownicy jak ty co pomoga poczatkujacym
__________________
nbox HDTV Recorder
  #4  
Stary 2009-06-01, 11:01
Awatar k1nd3r
k1nd3r jest offline
junior
Rejestracja: 05 2009
Miasto: Aleksandrów Kuj.
Postów: 38
k1nd3r is an unknown quantity at this point
Domyślnie

A mam takie pytanie jezeli dany kanal jest wlczony juz jakis czas i chcialbym nagrac porgram sobie na dysk ktory zaczol sie 15 min temu jak zrobic zeby nagralo go od poczatku czy musze przewijac az program sie zaczyna i wtedy nacisnac r czy da sie zrobic zeby automatycznie ten czas ktory minol zostal zapisany i dalej nagrywa w bierzacym czasie ??
__________________
nbox HDTV Recorder
  #5  
Stary 2009-06-01, 11:16
Awatar GDA
GDA jest offline
Senior
Rejestracja: 11 2006
Miasto: 3CiTy
GDA ma wyłączona reputację
Domyślnie

W każdej chwili możesz nacisnąć R i nagra ci się od początku programu tak jak wskazuje EPG, bądź od momentu kiedy kanał został włączony
__________________
TNG "n" R.I.P. 21.03.2013

"nie zrozumiałem oferty, zmigrowałem do CATV UPC i cieszę się HORIZON-em"
  #6  
Stary 2009-06-01, 11:43
Awatar Jarosław K.
Jarosław K. jest offline
Senior
Rejestracja: 11 2006
Postów: 15 247
Jarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond reputeJarosław K. has a reputation beyond repute
Domyślnie

Cytat:
napisał(a) k1nd3r Zobacz post
Np leci sobie fajny fil ktory zaczyna sie o 21.15 dajmy na to na HBO ja koncze prace i jestem w domu zawsze przed 21 i ktos mi mowil albo gdzies przeczytalem ze jest mozliwosc otworzenia filmu od samego poczatku jezeli film nie trwal dluzej niz 1h czy to jest mozliwe.
W tej sytuacji możesz skorzystać z funkcji planowania nagrań przez Internet lub komórkę.
__________________
UKRAINE TODAY POZYCJA 310

TYLKO W NC+ POZYCJE TVN PLAYER PO KILKU DNIACH

PRECZ Z BLOKADĄ NAGRYWANIA DWÓCH PROGRAMÓW NARAZ
  #7  
Stary 2009-06-01, 18:32
Awatar IMHO_
IMHO_ jest offline
Senior
Rejestracja: 03 2008
Postów: 343
IMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond reputeIMHO_ has a reputation beyond repute
Domyślnie

Jarosław K @:

Taa, ale trzeba mieć podłączonego recordera do netu a mało kto widzi sens czegoś takiego.
__________________
n od 2008
Od 05.2013 w nc+: Universe+, 6xCanal+, Cinemax6m: 59zł/12m
Od 05.2014: Comfort+, Extra+, 6xCanal+, HBO5m: śr. 53,27zł/15m [5x0+10x79,90]
  #8  
Stary 2009-06-01, 20:25
piotrn jest offline
Member
Rejestracja: 05 2009
piotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond reputepiotrn has a reputation beyond repute
Domyślnie

Dlaczego? Ja pociągnąłem 5m LAN od routera i mam neta w nboxie. Siedzę na kanapie, czytam sobie wiadomości, od czasu do czasu nie ruszając się z fotela zamówię VOD. I to wszystko kosztem jak dla mnie 0 zł - kabel wypadł z przejeżdżającego TIRa, zaciskarkę pożyczyłem, a wtyczki znalazłem na ulicy.
  #9  
Stary 2009-06-01, 20:37
PawSie jest offline
Senior
Rejestracja: 08 2008
Miasto: Bydgoszcz
PawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond reputePawSie has a reputation beyond repute
Domyślnie

Cytat:
napisał(a) piotrn Zobacz post
Dlaczego? Ja pociągnąłem 5m LAN od routera i mam neta w nboxie. Siedzę na kanapie, czytam sobie wiadomości, od czasu do czasu nie ruszając się z fotela zamówię VOD. I to wszystko kosztem jak dla mnie 0 zł - kabel wypadł z przejeżdżającego TIRa, zaciskarkę pożyczyłem, a wtyczki znalazłem na ulicy.
To szczęściarz z Ciebie, zagraj w lotka...
  #10  
Stary 2009-06-01, 21:55
ibot jest offline
Senior
Rejestracja: 05 2007
Miasto: Polska, 15E
ibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond reputeibot has a reputation beyond repute
Domyślnie

Piotrn wie do czego służy komórka, a nie truje nikomu w BOA że "miii nieodbieraaa, bo miii antena zrobiła wbreeew i co wy na too, składaam reklamacyjęę a jak nie to uciekam do ...... ."
O ile dobrze pamiętam umowa z "n" dotyczy oglądania telewizji, na rozmowy telefoniczne mam innego opa , chyba że jezdem w mylnym błędzie.
A podłączenie do netu to fajna sprawa.
 

Narzędzia wątku

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
EmotikonkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
Kod HTML jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:52.


Powered by vBulletin. Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
X ZAMKNIJ

Serwis ncplus.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies), czyli małych plików umieszczanych na komputerze użytkownika, podczas przeglądania stron www. Ciasteczka używane są do zapisywania informacji w celach reklamowych oraz funkcjonalnych (zapamiętywane są niektóre akcje użytkowników, jak np. zamknięcie okienka promocji wewnętrznej) - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. WIĘCEJ>