Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KUCHNIA+ GOTUJE W BAŁKAŃSKIM KOTLE

Zwiń
X
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • KUCHNIA+ GOTUJE W BAŁKAŃSKIM KOTLE

    KUCHNIA+ GOTUJE W BAŁKAŃSKIM KOTLE

    Farmy muli, największa w Europie winnica, wakacyjny kurort w zabytkowym Kotorze i tajemnicze miasto Mostar. Te i wiele innych miejsc poznają od kuchni widzowie czwartego sezonu „David w Europie”. Premierowe odcinki od 14 sierpnia o 14:30 w Kuchni+.

    Bałkany to od wielu lat jeden z najpopularniejszych kierunków wakacyjnych podróży Polaków. Turystów przyciągają tam nie tylko niezwykłe krajobrazy, ale również lokalna kuchnia. W czwartym sezonie autorskiego programu Kuchni+ „David w Europie” prowadzący przybliży widzom smaki słynnych bałkańskich potraw.

    Francuz David Goboriaud to mieszkający od kilku lat w Polsce znawca europejskiego jedzenia. Sympatyczny kucharz jest również propagatorem idei slow food polegającej na celebrowaniu posiłków
    i delektowaniu się jedzeniem.

    W czwartej serii programu „David w Europie” pełen energii prowadzący odwiedzi najciekawsze restauracje i miejsca związane
    z historią oraz kulturą Bałkanów. David zatrzyma się w Mostarze – owianej tajemnicą stolicy Hercegowiny oraz w chorwackim mieście Rijeka, gdzie odkryje intrygujący składnik potraw – rybę skorpiona.
    W Czarnogórze kucharz zawita do największego wakacyjnego kurortu tego państwa – Kotoru, w Szybeniku zaś oprowadzi widzów po farmie muli. Swoją bałkańską wyprawę David zakończy w Podgoricy, gdzie odwiedzi największą w Europie winnicę.

    Czwarta seria „David w Europie” składać będzie się z ośmiu pólgodzinnych epizodów. Premierowe odcinki będą emitowane od 14 sierpnia w każdą niedzielę o godzinie 14:30 na antenie Kuchni+.


    Kuchnia+
    Dodaje smaku

    Kuchnia+ to pierwszy polski kanał kulinarny. Stacja dostarcza inspiracji pasjonatom kulinariów, zarówno rozpoczynającym swoją przygodę z gotowaniem, jak i wytrawnym adeptom tej sztuki. Ideą Kuchni+ jest promocja zdrowego stylu życia, poszerzanie kulinarnych horyzontów oraz zachęcanie do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw. W ramówce nadawanej przez całą dobę stacja prezentuje najlepsze światowe programy takich gwiazd, jak Jamie Oliver, Anthony Bourdain czy Yotam Ottolenghi, a także własne produkcje z udziałem polskich sław gastronomii „Jakubiak lokalnie”, „ABC GOTOWANIA”, „David w Europie” oraz cenionych trenerów fitness, jak „Be Active. Ewa Chodakowska". Stacja emituje również „cook news”, jedyny w Polsce program informacyjny poświęcony branży gastronomicznej i kulinarnej. Kanał jest dostępny - spośród platform cyfrowych - wyłącznie w nc+ oraz w najlepszych sieciach kablowych w całej Polsce. Zasięg techniczny stacji to blisko 3,9 mln gospodarstw domowych. Kuchnia+ istnieje od 2006 roku. Tuż po starcie kanał został uznany za Debiut Roku przez Polską Izbę Komunikacji Elektronicznej, a w 2007 roku uhonorowany Kulinarnym Oskarem w kategorii Program Telewizyjny. W 2015 roku otrzymał specjalną Telekamerę "Tele Tygodnia". Więcej informacji na www.kuchniaplus.pl i www.facebook.com/Kuchniaplus.

    Jeżeli potrzebujesz pomocy przedstawiciela_nc+, zachęcamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy w moje nc+ zakładka /Napisz do nas/.
    Dołożymy wszelkich starań, abyś otrzymał odpowiedź najszybciej jak to tylko możliwe.


    Najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi znajdziesz na ncplus.pl/pomoc

Pracuję...
X
nc+